Stannade hans mat Network show, Diners, Drive-Ins och Dyk, Guy Fieri stannade vid Benny's Seafood i Miami för att prova mofongo, en Puerta-Rican komfortmat. Kocken drog ut en träpilón (en slags mortel) så stor som en trädstam och fyllde den med stekta gröna plantor, vitlök, salt och chicharroner (krispiga fläskspår). Sedan använde han en basebollbat för att masha den ihop. Skålen serveras med kycklingbuljong på sidan eller toppad med kött eller skaldjur, som den sauterade räkan här.

Läs mer + Läs mindre Utbyten: 4 Total tid: 0:45 Ingredienser 3 vitlöksklyfta 3/4 oz. stekt fläskspår 1/2 c. extra jungfruolja Vegetabilisk olja för stekning 2 stora gröna plantainsalt Färskpressad peppar 1 pund räkor 1/2 c. torrt vitt vägbeskrivning
  1. I en skål, kombinera två tredjedelar av de malet vitlöksklyftorna med fläskskenorna och 1 matsked olivolja och mos att kombinera.
  2. I en stor kastrull, värm 1 tum vegetabilisk olja till 350 grader F. Lägg till plantorna och steka, håll oljan på cirka 300 grader F tills mycket öm, men inte brunat, 15 minuter. Töm och överför plantorna till en stor skål. Med en potatismasare masha plantorna till en grov puré med 1 matsked olivolja. Tillsätt vitlökskinnblandningen och mash tills jämnt kombinerad. Krydda mofongo med salt och peppar; hålla varm.
  3. I en stor stekpanna värm de resterande 1/4 koppen plus 2 matskedar olivolja tills det skimrar. Tillsätt räkor och resterande vitlök, krydda med salt och peppar och koka över hög värme, rör om och om, tills det är krökt, ca 2 minuter. Tillsätt vinet och koka tills nästan indunstas och räkorna kokas genom, ca 2 minuter längre.
  4. Sked mofongo i skålar och topp med räkorna. Servera genast.

    Letar du efter fler middagsalternativ? Kolla in våra fläskhack recept, kyckling recept, och potatis recept.

Pošalji Komentar