Tänk på alla de biklockorna nästa gång du rör en liten lokal honung i ditt te. På jakt efter nektar som används för honungsproduktion pollinerar dessa industriella honungsbinn många frukt och grönsaker som blåbär, avokado, tomater, korgar, tranbär, gurkor, solrosor och till och med örter. Och nästa gång du njuter av den handfulla söta sommarkörsbären, kanske du vill ge en uppskattande nod till den ädla honungsbien också.

Lovin 'Spoonful Honung har blivit utspädd för sin helande egenskaper och för dess positiva näringsprofil. Det anses också vara ett effektivt antimikrobiellt medel och kan faktiskt användas för att behandla mindre hudskador och förhindra ärrbildning. Det är konstigt att våra mödrar inte kom springa för oss med en honungskrympa björn varje gång vi skrapade ett knä eller en armbåge som barn. När det gäller sötningsmedel innehåller honung faktiskt små mängder B-vitaminer, mineraler som koppar, kalcium, järn, magnesium, kalium och zink samt antioxidanter och aminosyror - ett påstående inget annat sötningsmedel kan göra. Antioxidantinnehållet är inte lika högt som många av de livsmedel vi konsumerar, till exempel kale, men det tjänar ett nödvändigt kostbehov för antioxidanter.

Om du letar efter en snabb carb boost innan du tränar (honung består främst av kolhydrater och vatten), kan lite honung vara vägen att gå. Data från University of Memphis Sports and Nutrition Lab föreslår "honung är lika effektiv som glukos för ersättning av kolhydrater under uthållighetsträning". Äta honung innan du tränar? Vi är överallt som honung på en kex - en helvete kex som är.

Och, med tanke på dess anständiga näringsämnen, i stället för att ta en sked socker som hjälper till att låta medicinen gå ner, kan det vara mer fördelaktigt att göra det till en sked full flytande honung för den allergi-inducerad skratta halsen eller hostan du kan uppleva dessa dagar. Även om det inte finns något vetenskapligt bevis för att stödja uppfattningen att intag av spårmängder av lokal pollen i honung kan bidra till att lindra allergier, svär många med en daglig dos lokal honung för att minska sina allergysymtom.

Kvaliteten på lokal honung kommer ner till vården från biodlaren. När du köper från en lokal biodlare kan du vara ganska säker på att honungsproduktionen gjordes med traditionella och etiska metoder och att det var minimal stress på honungsbina. Så stödja din lokala biodlare (och dina lokala bin) och köp lokal honung. Om du har problem med att köpa lokalt producerad honung efter att ha besökt dina vanliga marknader, kolla www.localharvest.com för en omfattande lista över lokala honungskällor eller prova www.honeylocator.com.

Matredaktörens tips för matlagning med honung: Att ha honung till hands är inte bara ett bra sätt att hålla ditt skafferi friskt och grönt (genom att ersätta andra raffinerade sötningsmedel), det är också en av de mest mångsidiga ingredienserna du hittar för matlagning och bakning.

  • I genomsnitt är honung 1 till 1 1/2 gånger sötare än socker. Så när du lagar mat med honung istället för raffinerat socker, är det bäst att ersätta det för upp till hälften av sockret som krävs i receptet du gör.
  • Vid bakning med honung, använd ca 1/2 tesked sodavatten för varje kopp honung används.
  • Minska vätskan i ditt recept med 1/4 kopp för varje kopp honung som används.
  • Minska ugns temperaturen med 25 grader Fahrenheit för att förhindra överbränning.

Trick på honungshandeln: För att mäta och rengöra, mäta dina måttredskap med grönsaksspray innan du lägger till honungen.

Pošalji Komentar